Kiadóknak-Szerzőknek

Kiadóknak-Szerzőknek

 

Fontos közlemény: Az Országos Széchenyi Könyvtár (OSZK) részére minden kiadónak és szerzőnek beszolgáltatási kötelezettség áll fent, ami nem csak a nyomtatott könyvek esetén, hanem minden egyes elektronikus (digitális) könyv megjelenésekor is igaz. Ebben az esetben is minden köteles példány kap egy ISBN illetve ISSN számot.

Az Adamobooks.com már publikált és még nem publikált novellákat, regényeket és egyéb írott tartalmakat vár a szerzőktől és bármilyen műfajban fogadja a kéziratokat. Általában nem lektoráljuk a kéziratokat, de határozottan javasoljuk a szerzőknek, hogy ezt végeztessék el hozzáértőkkel, mielőtt eljuttatják hozzánk műveiket. Kedvezményes áron, jó minőségben, akár mi is elvégezzük a szerzők által átadott művek lektorálását, korrektúrázását, tördelését.

Az Adamobooks.com vállalja művek digitalizálását is. A digitalizálás az oldalak beszkennelését és OCR-ezését, majd InDesign (Word) illetve EPUB, PRC, PDF formátumba konvertálását foglalja magába.

Kizárólagos elektronikus terjesztési szerződéseket részesítünk előnyben, de ezek a szerződések nem akadályozzák meg a szerzőket abban, hogy műveiket papíralapú változatban is kiadják (igen, a nyomtatott változathoz fűzödő jogokat megtarthatják). A kizárólagos elektronikus terjesztési jog azt jelenti, hogy műveik a szerződés érvényességi ideje alatt nem kerülhetnek értékesítésre sehol máshol az interneten. A szerzőknek rendelkezniük kell a műhöz fűződő jogokkal, műveiket pedig .doc (Word) és PDF formátumban juttassák el hozzánk. A hozzánk eljuttatott és elfogadott anyagokat EPUB, PRC és PDF formátumba kínáljuk letöltésre felhasználóinknak. Az Adamobooks.com a szerzőkkel együttműködve állapítja meg az árat (az árak tartalmazzák az ÁFÁ-t). A jogdíjak negyedévente kerülnek kifizetésre, a szerzők pedig egy report felületen értesülnek az eladásokról.

Elvárások a terjesztéssel, együttműködéssel kapcsolatban (kiadók esetén is):

  • szerzők esetén: PDF és Word fájl biztosítása, lehetőleg webre optimalizált PDF
  • kiadók esetén: nyomdai PDF fájl átadása, Quark vagy InDesign állomány biztosítása 
  • borító (JPG,GIF)
  • fülszöveg
  • az árat közösen határozzuk meg
  • 30 MB-nál ne legyen nagyobb egy e-könyv
  • beleolvasás biztosítása (2-3 oldalas szöveg a műből, mely felkelti az olvasók érdeklődését)
  • reklám, marketing (pl. banner kihelyezés stb.)

 

AJÁNLÓ

Copyright © 2009-2023 Adamo Books Kft.