E-book olvasó tengeralattjárón való használatra

E-book olvasó tengeralattjárón való használatra

E-book olvasó tengeralattjárón való használatra

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eltartott egy darabig az amerikai haditengerészetnek a fejlesztés.

Tengeralattjárón dolgozni minden bizonnyal nem leányálom, a kevés szórakozási lehetőség egyike a könyvek olvasása. A hagyományos nyomtatott könyvek helyigénye problémát jelent, éppen ezért ma az Egyesült Államok haditengerészete végre büszkén bejelentette, hogy legalább részben e-book olvasókra fog áttérni.

A lépés kissé megkésett, a magyarázat a szigorú szabályokban és bürokráciában keresendő: a fő problémát a fogyasztói piacra szánt e-book olvasók vezeték nélküli hálózati vezérlői és írható memóriájuk jelenti, némelyiken ráadásul még kamera is található. Az amerikai haditengerészetnél szolgálók sem eddig, sem pedig a jövőben nem vihetnek a tengeralattjárók fedélzetére ilyen típusú eszközöket.

Ebből fakadóan a haditengerészetnek muszáj volt egyénileg készíttetnie egy e-könyv olvasót. A zseniálisan NeRD (Navy eReader Device) névre keresztelt e-ink kijelzős termék hátránya, hogy csupán 300 darab e-book található rajta – a tengerészet teljes digitális gyűjteménye olyan 108 ezer könyvből áll –, ráadásul a készülék az összes adatot felülírhatatlan ROM-ban tárolja, így utólagosan nem lehetséges megváltoztatni az előtöltött kínálatot.

A tájékoztatás alapján az eszközökből tengeralattjárónként előreláthatóan 5 darabot osztogat majd szét a haditengerészet.

(Forrás: The Verge)

Az eredeti cikk itt található meg:

http://www.theverge.com/2014/5/7/5688760/the-navy-built-an-e-reader-nerd

AJÁNLÓ

Copyright © 2009 - 2019 Adamo Books Kft.

OTP Bank - Általános ügyféltájékoztató
Mielőtt távozna

Még nem regisztrált?

Tovább a regisztrációhoz